PRECÍZIÓS MEZŐGAZDASÁG

A közeli légi távérzékelés fejlődésével elérhetővé váltak olyan eszközök melyek használatával gyorsan és gazdaságosan lehet kritikus döntéshozó információkat nyerni a termesztett illetve vad növényzettel borított területekről. A drón technológia, valamint a legújabb multispektrális szenzorok kombinálásával számos olyan felmérési és elemzési lehetőség nyílt meg, melyek segítségével jelentős mértékben támogathatóak a precíziós mezőgazdasági eljárások.

Gyomfelmérés, parlagfű azonosítás

Légifelvételek készítése mezőgazdasági területről, majd gyomnövények azonosítása. Az azonosítás után digitális adatok elemzésével határozzuk meg a gyomokkal való borítottságot a teljes területhez képest. Az arányszámok mellett a térségről készült ortofotót is szolgáltatjuk.

Precíziós mezőgazdaság

Átnézeti légifelvételezés erózió és belvíz vizsgálathoz

Erózió és belvíz által érintett régiók fotogrammetriai feltérképezése. Az elemzéshez előállított digitális domborzat modellek és légifelvételek mellett, a művelési és szélirány vizsgálatával állapítjuk meg a veszélyeztetett területeket.

Vadkár felmérés

Adott területen légi fényképezés vadkár felmérés céljára. A digitális felvételekből elkészítjük a terület nagy felbontású ortofotóját, és vadgazdálkodási szakértővel elemzést készítünk.

Precíziós mezőgazdaság

Tőszámlálás

A Gyomnövényekhez hasonlóan a haszonnövények is leválogathatóak térinformatikai algoritmusokkal a légifelvételekből. A növények bizonyos növekedési státuszában alkalmasak vagyunk meghatározni a tövek számát művelt a művelt területen, mely kiinduló adata lehet a haszon becsléseknek. 

Növényzeti állapotfelmérés

A haszonnövények egészségi állapota megállapítható a visszavert fény mennyiségéből, ha a képalkotó eszközt kiegészítjük egy olyan szenzorral amely képes a közeli infravörös tartományban érzékelni. Az ilyen felvételek elemzése alapján olyan következtetéseket vonhatunk le a művelt területről, hogy hol van tápanyag hiány, esetlegesen hol szükséges további permetezés.

Precíziós mezőgazdaság

Kapcsolat

Amennyiben szolgáltatásunk felkeltette az érdeklődését,
az alábbi elérhetőségeken állunk rendelkezésére:

+36-70/374-1561

info@furaysolutions.com

+36-70/647-3807